Indemnati-va copiii sa iasa afara la joaca!

Când eram mică, mama mă convingea cu greu să intru în casă pentru a mânca cu toții la prânz. Nu voiam să plec de la joacă nicicum. Țin minte că vara ieșeam cu copiii de la bloc dimineața devreme și intram în case când apunea soarele. Erau alte vremuri atunci. Nu existau telefoane mobile, tablete și alte gadgeturi care acum intră pe mâinile copiilor de la o vârstă foarte mică.

Am asistat o dată la o mică dramă pe stradă între o mamă și copilul de vreo 5 ani. Eram la semafor, el avea o tabletă în mână, se juca pe ea, iar din neatenție, a scăpat-o pe jos. Bineînțeles că nu mai pornea. Au început plânsetele, replicile mamei nu îl calmau deloc. S-a oprit din țipete doar când i s-a promis o nouă tabletă. Cam asta este povestea generației de astăzi. Dă-i copilului un telefon sau o tabletă, doar-doar se va potoli din plâns.

V-am povestit asta pentru că cei de la Persil au realizat o campanie de conștientizare cu privire la numărul mic de ore pe care un copil îl petrece în aer liber: „Dirt is Good”. Ei au făcut o comparație între timpul petrecut de un copil la aer și cel petrecut de un deținut din închisoare. Deținuții stau la aer mai mult timp decât copiii. Este un fapt puțin șocant, dar prin această campanie se dorește schimbarea acestei realități.

Vouă cum vi se pare campania?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s