Sunt Teodora Nastase si, recunosc, sunt o taranca!

sunt_o_taranca

O să spuneți: ”Wow. Ce a apucat-o și pe asta de zice că e o țărancă?” sau ”Ce vrea să însemne asta?” Ei bine, SuntUnTaran este o inițiativă faină realizată de revista Biz şi DDB România, un demers de  susținere a valorilor autentice românești și de reabilitare a termenului ”țăran”.

Motivul este unul simplu: astăzi acest cuvânt a ajuns să fie asociat cu situațiile și expresiile negative din viața noastră, pe când adevăratul lui înțeles s-a pierdut sau este perceput drept o rușine. Campania a fost prezentată în cadrul Social Media Summit ce a avut loc vineri la București (despre ce s-a discutat la eveniment puteți citi în articolul de aici, scris de Romanticu) și este susținută de numeroase vedete.

Pe foarte scurt: campania SuntUnTaran vrea să ne facă să ne aducem aminte ce înseamnă să fii cu adevărat țăran și să folosim termenul ca atare. Nu în înjurături, cu sensul de necioplit, bădăran sau grosolan.

„Nu am pornit campania pentru că idealizăm țăranii sau pentru că ne dorim să devenim mai țărani decât cei de la sate, ci pentru a ne reaminti că acest cuvânt este folosit greșit. Și, mai ales, pentru că vrem să îl folosim corect! La a doua sau a treia generație, cu toții suntem țărani. Le mulțumim oamenilor curajoși care ne-au fost alături, tuturor persoanelor publice care s-au asociat deschis şi au recunoscut că sunt țărani”, a declarat Marta Ușurelu, redactor șef la Revista Biz. (via)

Hai că se poate! 🙂

Later edit: mesajul s-a răspândit rapid în mediul online, astfel că la 4 zile de la lansarea campaniei, peste 18.000 de oameni au adoptat mesajul campaniei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s