Iat-o pe Hummingbird, cea mai usoara bicicleta pliabila din lume!

Pasionaţii de mersul pe bicicletă probabil au auzit sau citit zilele astea despre proiectul Hummingbird, o bicicletă pliabilă de doar 6,5 kg inventată şi proiectată de doi tineri români, stabiliţi la Londra. O iniţiativă mnunată, de lăudat şi de suţinut pentru că avem nevoie de biciclete uşor de transportat şi depozitat.

hummingbird

Petre Crăciun şi Ligia Stan sunt „vinovaţi” pentru prototipul realizat din fibră de carbon, care este mai uşor cu 3 kg decât orice altă bicicletă pliabilă de pe piaţă. Bicicleta a fost lansată pe 11 noiembrie pe site-ul Kickstarter.com pentru a strânge de la donatori suma necesară producţiei mai multor astfel de biciclete:

“Why should you support the Hummingbird? Our mission is to make the world a little bit better, one bike at a time. By choosing a bike instead of public transportation, you’re helping decrease pollution. A bike as light as the Hummingbird becomes an accessory, similar to an umbrella. You don’t feel the stress of carrying something big around with you. Cycling becomes part of your lifestyle. You become a little happier and the world gets a little greener. Win-win.”

Eu personal mi-aş dori una deoarece mi-ar face viaţa mult mai uşoară şi nu m-aş mai „lupta” să intru în lift cu bicicleta actuală, care este destul de grea. 🙂

Sursa foto.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s