Sa fim cu totii buni! #colectiv

Era puţin trecut de ora 00.00. Un breaking news despre o explozie într-un club din Bucureşti mi-a atras atenţia pe Facebook. Am văzut apoi că Alina întrebase gaşca de prieteni din capitală dacă sunt ok. În momentul următor, i-am trimis mesaj Andreei, să văd ce face. Nu mi-a răspuns. Am sunat-o. Mi-a dat ocupat şi am ştiut că e ok, că dormea, că nu era în oraş. Ştii sentimentul ăla când ţi se ia o piatră de pe inimă şi respiri uşurat? Ei bine, ăla e!

După jumătate de oră, televiziunile erau la faţa locului şi relatau ce s-a întâmplat. Imaginile cu medicii care resuscitau tineri erau de coşmar. Ca de obicei, mass-media apucă de un nou subiect cu dinţii şi îl despică pe toate părţile, fără să cenzureze astfel de imagini din respect pentru familiile victimelor. Toţi se întreceau în bilanţuri ale numărului real de morţi şi răniţi, în relatări ale martorilor, în zvonuri şi muzică de înmormântare. Mi s-a făcut silă deşi până acum ar trebui să fiu obişnuită cu aşa ceva.

Şi, mai silă decât toate astea la un loc, mi s-a făcut din cauza răutăţii oamenilor. Mai bine zis, de răutatea, nepăsarea şi ipocrizia tipului de român cârcotaş şi miserupist care îşi permite să facă glume cu privire la orice tragedie. Pe pagina evenimentului au apărut rapid postări şi comentarii ale multor indivizi care spuneau ba că de vină e Halloween-ul, ba că de vină sunt tinerii care merg în cluburi (aka boschetari şi drogaţi), ba că de vină sunt tot cei tineri pentru că invocă diavolul şi merg la concerte de satanişti şi câte şi mai câte. Doamne, pe ce lume trăim şi, mai ales, ce fel de oameni sunt în ea?

Nu pot să-mi imaginez ce e în sufletul părinţilor care îşi caută copiii sau în sufletul prietenilor care au pe cineva în spital la terapie intensivă. Mi se face pielea de găină când văd pozele celor dispăruţi, căutaţi prin spitale de familii. Mă apucă apoi o tristeţe şi mai mare când apar specimene care spun că „aşa vă trebuie pentru că invocati diavolul”. Da, asemenea oameni există printre noi şi se vede că nu s-au confruntat niciodată cu astfel de tragedii. De ce nu putem să fim cu toţii buni?

Cateva vorbe am avut de zis. Mi-aş dori să nu se mai comenteze cu atâta lipsă de bun simţ şi să se întrebe în schimb: unde pot dona sânge?

colectiv

Dumnezeu să-i odihnească!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s