Conferinta 11even Experiences Brasov, live blogging

11 speakeri. 11 poveşti despre ei, despre succesul lor, despre motivaţii. Fiecare exemplu într-un discurs de (doar!) 11 minute. Da, după o îndelungată aşteptare, ziua evenimentului din Braşov a sosit. 11even BV

Conferinţa 11even Experiences Braşov a fost deschisă printr-un moment artistic al Academic Clarinet Quintet.

10392419_757588214262542_1179494288859268254_n

În câteva momente va începe primul Panel al zilei, alcătuit din discursurile a 6 dintre cei 11 speakeri. Pe listă sunt: Christian Macedonschi, Ruxandra Oprică, Alin Gherman, Antoneta Galeş, Radu Vatcu, Mihaela Tatu.

 ***

Primul speaker al Panelului 1 este Christian Macedonschi. Christian Macedonschi, lobbyist pentru Braşov si antreprenor în turism, va povesti despre rezultatele unei munci realizate cu mult entuziasm şi plăcere, mai ales dacă aceasta este făcută pentru a contribui la dezvoltarea ţinuturilor natale.

Tema prezentarii domnului Macedonschi este Oktoberfest-ul. Îmbrăcat ca un adevărat bavarez, ne povesteşte despre cum a început totul. Ideea s-a născut în Nurnberg, la Festivalul Braşovean ce se organiza acolo.

Primul Oktoberfest din Braşov a avut loc în 2009, în luna septembrie. 😀 Nu în octombrie, cum ar fi normal din pricina numelui (motive de meteo). A durat 2 luni organizarea festivalului. Apoi, totul a intrat pe un făgaş normal. An de an, Oktoberfest-ul a devenit o tradiţie pe placul braşovenilor. 🙂

10367717_757592130928817_5767530821913425590_n

În 2013, Oktoberfest-ul a beneficiat de cel mai mare cort din România, identic cu cel de la Munchen. Potrivit domnului Macedonschi, Braşovul a ajuns cel mai mare Oktoberfest din lume, în afara Germaniei.

În 2014, festivalul berii îşi deschide porţile pe 4 septembrie. Iubitori de bere, să nu ziceţi că nu aţi ştiut. 😀

***

 Cel de-al doilea speaker 11even Brasov este Ruxandra Oprică.

Ruxandra Oprică luptă încă din 2007 pentru integrarea în societate a tuturor persoanelor, indiferent de etnie, religie sau statut social, precum şi acordare de şanse egale în educaţie, muncă şi sănătate. Ea este Coordonator Community Aid Network Braşov, iar la 11even Experiences Braşov ne va dezvălui totul „Despre magia din viaţa mea”.

Magia în viaţa fiecăruia vine în mod natural. Ruxandra este de părere că fiecare persoană este responsabilă de propria magie. Cum îţi poţi depăşi limitele? Cum poţi reacţiona la problemele ce ţi se întamplă? Muncind întotdeauna cu plăcere, lăsând lucrurile să meargă de la sine, să curgă de la sine. Nu ca peştii morţi, desigur, ci fără stres. 😀

Munca, însă, nu trebuie să îţi acapareze timpul liber. Weekend-urile sunt doar pentru acest timp liber mult aşteptat de-a lungul săptămânii, pentru călătorii, prieteni, citit etc.

10250247_757596984261665_1399535845059857611_n

  ***

Următorul pe listă: Alin Gherman.

Alin Gherman este directorul comercial al DPD România, al doilea cel mai mare curier express din Europa. Absolvent al MBA Tiffin University, speaker al celor mai importante evenimente de business, al A.O.C.R. (Asociaţia Operatorilor de Curierat din România), în perioada 2009-2011, ne va împărtăşi situaţii utile din experienţa sa de business.

„Cum să construieşti o echipă de succes”.  Despre această temă va vorbi în minutele următoare.

Transferându-se de la un job la altul, Alin a cumpărat viziunea şi oamenii. Exact aşa s-a exprimat. Echipa este cea mai importantă în cadrul unei companii.

A implementat o chestie tare draguţă de motivare a angajaţilor. În fiecare luni, îi intreba:  „Care au fost cele mai tari 3 lucruri făcute săptămâna trecută?” Unii povesteau, alţii nu, dar involuntar, succesul unora, devenea motivaţie pentru ceilalţi. Şedinţa se încheia cu întrebarea „Ce vrei să faci săptămâna asta?” Şi de aici vă puteţi imagina singuri cum stă treaba cu motivaţia. 🙂

„Oamenii trebuie să fie trataţi aşa cum vor ei să fie trataţi, nu cum vrei tu. Doar aşa vei avea, ca manager, o echipă care livrează doar succes.”

***

 Next on the list: Antoneta Galeş.

Antoneta Galeş, Directorul de Resurse Umane Selgros România, este şi o scriitoare de succes. Despre calitatea de scriitor, trainer, terapeut sau profesionist în resurse umane, despre capacitatea de a fi mai fericiţi, ne va povesti în discursul său, intitulat „Cum am devenit antrenor de fericire”. (mişto titlul :D)

Fericirea este o stare de a fi. Fericirea este ca un ocean, iar emoţiile sunt valurile.

10300650_757609400927090_2318398899275932435_n

Nimic nu „trebuie” în viaţă. Totul este o alegere personală.

Flexibilitatea, pe lângă libertatea de a alege şi responsabilitatea pentru propriile decizii, sunt elementele de urmat pentru a fi fericit. 🙂

Fericirea nu este un scop, este un fel de a fi. Fericirea nu este o destinaţie, este o călătorie. Este o constatare, nu o întrebare.

***

Cel de-al 5-lea speaker ne va povesti despre sporturile extreme.

(Glumiţă de destindere: Ştiţi de ce nu prind ardelenii melci? Pentru că până se apleacă ardeleanul, melcul fuge. :)) )

Radu Vatcu este antreprenor, ghid turistic şi montaniard cu sute de trasee la activ. A transformat pasiunea sa pentru călătorii în afacere, înfiinţând în anul 2000, prima firmă din România cu specific de aventură, Extreme Travel. Titlul discursului său: „Cel mai dorit job din lume”.

În timp ce vorbeşte domnul Vatcu, se derulează nişte imagini atât de mişto (din expediţiile la care a luat parte), încât, chiar dacă eu nu sunt un fan al drumeţiilor, vreau să îmi iau lumea în cap şi să plec să explorez locuri noi. :))

10414377_757611180926912_2002771259999998690_n

Sfat: Alegeţi un loc de muncă de care să fiţi încântaţi, care să vă aducă fericire, chiar dacă nu este atât de bine plătit. 😀

 ***

Şi, probabil cel mai aşteptat speaker al Panelului 1, doamna Mihaela Tatu la microfon. 🙂

Mihaela Tatu, o braşoveancă mândră de originea sa, se află pentru a doua oară ca speaker la evenimentele 11even Experiences. Ne împărtăşeşte momente din experienţa sa de viaţă şi despre încrederea pe care o are în tânăra generaţie. Discursul ei este intitulat „Eşti ceea ce alegi să fii!”.

Este genial modul în care vorbeşte Mihaela. Întreaga sală are zâmbetul până la urechi. Voce radiofonică, mimică, glume, ce să mai! 🙂 De la visele de când era mică, la aventurile din liceu, cele de la radio-ul din Braşov la care a lucrat, la jobul din televiziune, în Bucureşti, ea a ales să facă doar ce a vrut.

Cea mai mare realizare a unui om este să mai prindă o zi: „Dumnezeu ne iubeşte pe toţi, dar faţă de mine are o slăbiciune. Clar!” :))

Pentru că a trecut prin mai multe probleme de sănătate, ne-a oferit un sfat preţios: cea mai bună armă împotriva bolilor este atitudinea!

10351401_757616560926374_5703095685108655969_n

Ştiţi când râde cel mai tare Dumnezeu? Când ne facem planuri. Fericirea sunt crâmpeie de mulţumire interioară. Frumos spus. 🙂

 ***

 Urmeaza o sesiune de Q&A pentru speakerii Panelului 1. Insight-uri din răspunsuri: Norocul ţi-l faci tu. Viaţa este prea scurtă pentru a ne plânge de ce nu am ajuns să fim, ci să facem noi acel pas spre schimbare.

„Care este primul cuvânt care vă vine în minte când auziţi cuvântul „braşovean?” Răspunsurile speakerilor: Oktoberfest, prezent, prezent fain, fain, Braşovul este despre servus, om de munte. 😀

***

După Coffee Break & Networking, începe Panelul 2.

 

Sursa foto.

Reclame

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s