„Life`s not a fairytale”. O campanie pentru fetele visatoare

Mesaje ca „Tu nu eşti o prinţesă!”, „Viaţa nu este un basm” şi „Nu aştepta prinţul să te salveze” fac parte dintr-o campanie recentă de promovare a unei academii catolice de fete din Kentucky.

Creată de agenţia Doe-Anderson, campania este alcătuită dintr-o serie de postere minimaliste ce le îndeamnă pe fete să se pregătească pentru adevărata viaţă şi să nu mai viseze la happy ending-urile poveştilor cu care au crescut, deoarece realitatea nu este atât de roz. Un concept interesant, ce ţinteşte spre părinţii care vor să le ofere fetelor o dezvoltare armonioasă, raţională.

„Life`s not a fairytale”. O campanie recenta pentru fetele visatoare

Mercy Academy mizează pe o educaţie ce dezvoltă gândirea critică şi care îmbunătăţeşte performanţele elevelor, având o viziune progresistă asupra rolului femeilor în societate. Mie îmi place ideea, deoarece, deşi le taie craca fetelor de sub picioare (ca să o spun pe româneşte), le oferă alternativa de a fi mult mai grozave decât prinţesele din basme. Până la o anumită vârstă este bine să visăm, dar încep să apară greutăţile şi astfel trebuie să ne dezvoltăm abilităţile pentru a le înfrunta.

Mai multe afişe găsiţi aici.

Sursă imagine: Adweek.com.

Reclame

2 comentarii

  1. Ehe, basmele-s frumoase, copilărim cu ele, ne imaginăm că suntem prinţese toată viaţa (atunci când suntem mici ne îmbrăcăm şi ne jucăm de-a prinţesa, când suntem mari visăm că ne salvează un prinţ şi vom îmbrăca rochia aceea de prinţesă), însă viaţa n-are nimic de-a face cu basmul. Zgripţuroaica e prinţesă, prinţii nu-s nici măcar ajutoarele groteşti ale lui Făt-Frumos, prinţii nu au calităţile alea pe care le aşteptăm noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s