New York, New York

New York

6 Iulie 2014

 

Dragă jurnalule,

Îmi cer scuze că nu am mai scris de câteva zile aici, însă 24 de ore nu sunt suficiente pentru un străin în acest magnific oraş. Vreau să profit din plin de cele 3 luni de zile pentru că îmi place mult de tot această metropolă. Mă simt de parcă aş locui aici de mult timp şi ştiu că îmi va fi foarte greu să mă întorc în ţară după ce se încheie programul work and travel.

Nu am stat mult timp pe gânduri când a trebuit să aleg destinaţia dorită în State. Am vrut să am parte de o vacanţă perfectă, iar New York City a fost alegerea cea mai bună. Cine nu ar vrea să ajungă în oraşul ce nu doarme niciodată, în unul dintre cele mai importante oraşe din lume datorită influenţei în materie de artă, modă, divertisment sau mass-media?

Am început să mă obişnuiesc cu aglomeraţia zilnică, cu felul de a fi al locuitorilor, cu colegii de echipă. Ziua liberă de 4 iulie a fost superbă. Am fost americani pentru o zi. Am sărbătorit-o alături de ceilalţi colegi din cadrul programului, colindând străzile oraşului, familiarizându-ne cu locurile celebre din New York, pe care le-am văzut în filme şi care ne-au rămas întipărite în memorie.

Am vizitat Empire State Building, clădirea cea mai înaltă din New York, numită una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Times Square ne-a fascinat pur şi simplu. Furnicarul de neoprit format din oameni, mulţimea de taxiuri galbene, bătălia pentru supremaţia media dată între panourile publicitare care mai de care mai strălucitoare, magazinele de lux, reprezintă stilul de viaţă new-yorkez care atrage. Ne-am plimbat ore în şir pe celebrul bulevard 5th Avenue şi am admirat operele expuse la Muzeul de Artă Modernă, unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume.

New York, New York 1

Am admirat frumuseţea Central Park-ului din Manhattan şi a podului Brooklyn, unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite, pe care au fost filmate atâtea şi atâtea scene din filme. Seara am petrecut-o în inima New York-ului, la King Cole Bar, faimos pentru unul dintre cele mai cunoscute cocktail-uri din lume: Bloody Mary. Situat în incinta Hotelului St. Regis, barul a atras de-a lungul timpului personalităţi importante, precum Marlene Dietrich sau Salvador Dali.

A fost o zi plină, obositoare, dar trăită la maximum, de care îmi voi aminti cu plăcere mereu. În 3 luni de zile, New York-ul îşi va mai pierde din secrete în faţa noastră. Fiecare zi este o nouă experienţă de viaţă pentru mine, iar asta este tot ceea ce contează!

 ***

New York

1 Iulie 2014

 

Dragă jurnalule,

I simply love NY! Mă bucur atât de mult că am avut, într-un final, curajul să ies din zona mea de comfort şi să accept provocarea work and travel. Mă aflu în oraş doar de o zi, însă mă simt de parcă aş locui aici de o viaţă. Cine ştie, poate chiar am trăit într-o altă viaţă în Manhattan. Totul este atât de wow, încât o să dureze o vreme să îmi revin din fascinaţie.

Tinerii din program sunt foarte prietenoşi. Sunt sigură că vom face o echipă grozavă împreună de-a lungul celor 3 luni de zile. Suntem 15 persoane acceptate în programul pentru New York. Voi lucra alături de 4 dintre ei la o companie de publishing. Prima zi în cadrul jobului a fost lejeră. Am făcut cunoştinţă cu ceilalţi angajaţi şi ne-au fost explicate toate detaliile legate de atribuţiile şi responsabilităţile jobului. Îmi place atmosfera şi modul de lucru de acolo. 3 luni vor zbura pe nesimţite.

Încă nu am avut timp să vizitez locuri importante din oraş, însă vom avea zi liberă pe 4 iulie şi voi profita de asta alături de colegi pentru a vedea o parte din ele.

New York-ul este absolut fascinant.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 ***

Braşov

1 martie 2014

 

Dragă jurnalule,

Astăzi am primit o veste minunată. Am fost acceptată în programul work and travel la care am aplicat cu puţin timp în urmă. Vrei să ştii destinaţia? Voi merge la New York!

Voi avea un job la o companie de publishing, voi avea ocazia să descopăr o nouă cultură, să vizitez locurile preferate şi să îmi fac noi prieteni. Voi putea călători în alte oraşe cu banii obţinuţi acolo, mă voi dezvolta pe plan personal şi îmi voi exersa limba engleză. Totul datorită celor de la CND Turism, o societate cu experienţă de peste 8 ani în conducerea unei agenţii Work and Travel.

Revin cu mai multe detalii despre program în zilele următoare. Acum trebuie să sărbătoresc. Hihihi.

De abia aştept să înceapă aventura în The Big Apple!

P.S: Tu ce locaţie ai fi ales în locul meu?

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2013!

Sursă imagini.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.