Voteaza si tu proiectul „Cartea nu are varsta”

În era smartphone-urilor, a tabletelor de ultimă generaţie, a reţelelor de socializare, până şi a vplay-ului, cărţile pălesc în rândul tinerilor. 41% dintre adolescenţii români de 15 ani citesc şi scriu cu dificultate, peste jumătate dintre români nu au citit nicio carte în 2012, iar interesul pentru citit, mai ales în rândul adolescenţilor, este foarte scăzut.

Pentru a le trezi tinerilor apetitul pentru cărţi, Asociaţia Devision a propus un proiect de conştientizare a faptului că educaţia din familie este esenţială, că bunicii şi părinţii pot cultiva, de la vârste fragede, plăcerea pentru citit a copiilor. „Cartea nu are vârstă” se numeşte proiectul şi a fost înscris în competiţia Idei în Ţara lui Andrei.

Prin proiectul „Cartea nu are vârstă” se doreşte organizarea unei serii de acţiuni neconvenţionale pentru copii, adolescenţi, dar şi părinţi şi bunici: lecturi publice în locuri neconvenţionale, întâlniri cu vedete care pot constitui modele pentru adolescenţi, concursuri organizate în şcoli şi grădiniţe, ateliere de citit poveşti cu copii şi părinţi. Toate acestea au rolul de a crea cadrul potrivit pentru creşterea interesului pentru citit în rîndul copiilor şi adolescenţilor.

Voteaza si tu proiectul „Cartea nu are varsta”

„Asociaţia noastră intenţionează să tranforme proiectul într-o campanie anuală care să aibă ca scop implicarea elevilor în acţiuni care să crească interesul celor de vârsta lor pentru citit. Astfel, prin implicarea elevilor şi şcolilor, proiectul poate continua şi în anii viitori, întrucât cadrele didactice derulează constant activităţi extraşcolare cu elevii.”

Publicul este cel care are ultimul cuvânt în materie de câştigător, astfel că proiectul „Cartea nu are vârstă” poate fi votat până în data de 31 octombrie 2013.

Haideţi să facem tinerii să citească mai mult. 🙂

Sursa foto.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s