Amintirile placute din Straja

Aflaţi în faţa şemineului decorat cu luminiţe roşii şi galbene, cu o cană aburindă de vin fiert (musai cu portocale şi scorţişoară), împărtăşim amintiri dragi. Fulgii mari de zăpadă sunt atât de deşi, încât ai crede că văzduhul a pornit o bătaie cu perne. În surdină, colindele preferate ne fac visători, iar gazdele ne răsfaţă cu prăjituri una mai bună ca cealaltă.

Ador sărbătorile de iarnă şi atmosfera de poveste care învăluie toată lumea în luna decembrie. Pentru mine este o lună magică, care îşi revarsă toate lucrurile bune din desagă, precum Moşul, şi le oferă oamenilor o şansă de a îi ajuta pe cei mai puţin sortiţi unor sărbători fericite. În ciuda frigului, oamenii devin mai veseli, mai binevoitori, sunt dornici să ajute necondiţionat. Astfel de oameni am devenit şi noi. Împreună cu prietenii mei am făcut o clasă de omuleţi fericiţi în preajma Crăciunului, cu 3 ani în urmă.

 ***

În anul doi de facultate, pentru seminarul disciplinei Comunicare şi gestiune profesională, am luat parte, împrună cu grupa mea, la organizarea programului „Povestea unui zâmbet de copil”, pentru copiii aflaţi în risc social datorită unor situaţii dificile în familie (sărăcie, familii monoparentale, copii cu părinţi bolnavi etc.).

De-a lungul săptămânilor dedicate proiectului, am petrecut numeroase ore cu copiii la şcoală, în cadrul orelor de lucru ale acestora. Alături de colegi am încercat să găsim activităţi năstruşnice prin care îi puteam face fericiţi pentru o perioadă de timp. Am reuşit să confecţionăm cu ei ornamente de Crăciun care le-au adus zâmbetul pe buze. Am vizitat împreună grădina zoologică din Braşov, am făcut poze la bradul din Piaţa Sfatului şi am mers cu ei la ceai, le-am strâns o mulţime de cadouri (de la dulciuri, la jucării, hăinuţe şi alimente) şi le-am organizat o serbare de Crăciun ca la carte pentru a îi răsfăţa.

Amintirile placute din Straja 1

De-a lungul proiectului am învăţat că poţi face o persoană fericită dacă petreci timp cu ea şi îi arăţi respect. Ne-am pus pe treabă şi am reuşit să aducem multă bucurie pe chipurile lor, dar şi pe cele ale părinţilor şi bunicilor. A meritat efortul şi de fiecare dată când mă gândesc la ce am făcut pentru ei, zâmbesc. La fel cum au zâmbit şi ei când au primit cadouri de la Moş Crăciun, când au recitat poezii, când au văzut decoraţiunile de Crăciun gata. Pentru mine, „Povestea unui zâmbet de copil” a însemnat: înţelegere, simpatie, spirit de echipă, teamă, mulţumire; a fost o experienţă nouă şi frumoasă, atât pentru noi, cât şi pentru ei.

 ***

Ne aflăm în staţiunea Straja, în inima Carpaţilor Meridionali. Am evadat pentru câteva zile din oraş într-un loc în care nu am mai fost, într-o zonă cu poveste, pe meleaguri în care să ne găsim relaxarea. Straja ne-a încântat de la început cu priveliştea sa minunată spre munţii Retezat. La cota 1400m, Vila Alpin ne oferă cazare în Straja de 3 stele. Situată la 50 m de telescaun, pensiunea este amplasată între cele două pârtii cu nocturnă, fiind încântarea iubitorilor de schi şi de snowboard. Până în această seară, weekend-ul nostru a fost perfect. Aerul proaspăt de munte, prietenii dragi, gazdele primitoare, activităţile organizate pentru turişti şi lecţia de istorie despre vârful Straja a fost alegerea ideală pentru mine.

Amintirile placute din Straja 3

Printre facilităţi, Vila Alpin a pus la dispoziţia noastră un restaurant propriu cu mâncăruri tradiţionale, un centru de închirieri echipament sportiv, un restaurant – bar de 70 locuri şi o sală de conferinţe de 60 locuri. Cea din urmă este complet echipată pentru evenimente, cursuri, training-uri sau team building-uri. Deloc pretenţioşi la mâncare, meniul tradiţional şi specialităţiile la preţuri accesibile, au fost pe placul nostru. Internet este la greu, dar în acest weekend la Straja nici nu am vrut să auzim de el. La cerere, la pensiune în Straja pot fi organizate activităţi de: rafting, tiroliană, escaladă, paint-ball sau activităţi speo. Cum pe aici totul este acoperit de zăpadă, am ales să ne distrăm pe pârtia de schi.

Pentru un weekend sau o vacanţă de vis la munte, vila promite multe clipe de neuitat pentru oricine este dispus să se lase atras de frumuseţea peisajului din Meridionali. Noi cu siguranţă vom reveni în acest loc ce ne-a trezit atâtea amintiri frumoase!

Amintirile placute din Straja 2

 

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Surse imagini: foto 1 (arhiva proprie), foto 2, foto 3.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s