Scufita Rosie recomanda un stil de viata sanatos

Nu voi începe această poveste cu clasica replică „A fost odată ca niciodată, într-o pădure de la marginea regatului…”. Puteţi să vă imaginaţi voi atmosfera din acea dimineaţă de octombrie: ciripit de păsărele, razele soarelui printre ramurile copacilor, veveriţe zglobii, poteci acoperite de frunze colorate etc.. Aţi prins ideea.

În pădurea aceasta locuieşte celebra Scufiţă Roşie, domnişoară pasionată de gătit şi de o alimentaţie sănătoasă. Scufiţa este ovo-lacto-vegetariană şi se simte excelent în pielea ei de când este adepta acestui stil de viaţă. Organismul are mai multă energie, este mereu cu zâmbetul pe buze, iar starea de spirit este una wow.

Scufiţa Roşie iubeşte dimineţile. Pentru ea micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. În urma acesteia, se încarcă cu energie pentru întreaga zi, cu vitamine şi nutrienţi necesari corpului ei. De o vreme încoace, încearcă să o convingă şi pe bunica ei să mai renunţe la dulciuri şi să consume mai multe fructe şi legume. Ştiţi cum sunt bătrânii. Mereu au în casă ceva dulce şi bun pentru nepoţi, dar trebuie ştiut că, în cantităţi mari, zahărul este dăunător sănătăţii.

Nepoata îi pregăteşte în fiecare dimineaţă bunicii un mic dejun sănătos şi delicios, poate-poate aceasta mai renunţă la dulciuri. Salata de fructe, terciul de ovăz cu mere şi scorţişoară, iaurtul amestecat cu cereale integrale şi tot felul de seminţe minunate, laptele proaspăt şi shake-urile din legume sunt câteva dintre preparatele care nu lipsesc de la micul dejun.

După ce le prepară cu îndemânare şi dragoste, Scufiţa Roşie aşează preparatele gustoase în coş şi pleacă spre casa bunicii. De data aceasta se vor bucura de cereale integrale cu lapte de soia, omletă cu legume, orez brun îndulcit cu miere şi presărat cu multe fructe uscate, brioşe cu afine, cu conţinut scăzut de grăsimi, pâine prăjită din grâu integral cu cremă de brânză degresată şi dulceaţă. „Yumm, spun eu, povestitorul, ofticându-mă că doar povestesc în momentul de faţă.”

***

Căsuţa se iveşte repede printre copaci. „Se vede că bunica pregăteşte ceaiul”, îşi zice Scufiţa urmărind cu privirea firul subţire de fum. „Doar ea ştie să îl facă aşa de bun. Trebuie să aflu secretul ei.”

– Bună dimineaţa, bunico! Azi am pregătit brioşe cu afi… Scufiţa Roşie se opreşte în pragul uşii şi încremeneşte, scăpând aproape coşul din mână.

– Bună dimineaţa, Scufiţo! Dar de ce ai ochii aşa de mari? o întreabă un domn aşezat la masă. Mă numesc Petre Lupu şi sunt reprezentantul de vânzări al companiei MarketOnline. Bunica ta mi-a povestit atât de multe lucruri despre tine şi despre stilul tău de viaţă sănătos, încât am venit să îţi prezint un produs revoluţionar. Sper că nu te deranjează o mică demonstraţie după masă. Am înţeles de la bunica ta că, de fiecare dată când aveţi ocazia, luaţi micul dejun împreună.

– De unde aveţi adresa bunicii mele? Ce produs revoluţionar? Nu mai înţeleg nimic, bunico! declară suspicioasă Scufiţa.

– Ca să fiu sincer, ea a fost cea care a insistat să vin. Ştie cât de important este pentru tine un regim alimentar adecavt, iar storcătoarele de fructe Hurom au încântat-o de când le-a descoperit în ofertele din cutia poştală. Aşa că a decis să îţi facă unul cadou. Trebuia doar  să fie sigură că face alegerea potrivită.

– Ce are atât de special acest storcător de fructe? Am acasă un blender în care îmi fac nişte shake-uri nemaipomenite. Nu-i aşa, bunico?Nu mai am nevoie de altceva.

– Storcătorul pe care vreau să ţi-l prezint se numeşte Hurom Slow Juicer HE-DBE04  şi foloseşte un sistem inovator, patentat de noi, ce stoarce fructele prin presare la rece, la o viteză mică. În acest mod este realizată o storcere naturală, ce păstrează culoarea şi gustul natural al fructelor şi legumelor. Cu Hurom obţii de 6 ori mai multe vitamine şi de 2 ori mai mult suc. Garantat.

– Păstrarea culorii şi cantitatea mai mare de suc este de apreciat, într-adevăr, la un storcător de fructe, spuse timid Scufiţa.

– Domnişoară, vă admir pentru determinarea de care daţi dovadă în adoptarea unui regim alimentar bogat în vitamine, minerale şi nutrienţi. Prin folosirea noii tehnologii Hurom, poţi obţine un suc deosebit de gustos şi din frunze. Da, ai auzit bine. Din frunze proaspete. Bunico, ai prin casă nişte pătrunjel, frunze de spanac, de ţelină sau de salată? Să vă şi demonstrez asta. O să vă placă rezultatul. Garantat.

– Oh, stoarcerea frunzelor. Asta chiar mă atrage. Nicicum nu aş reuşi să obţin suc din frunze folosind blender-ul. Pot doar să le mărunţesc. Ei bine, domnule Lupu, să ştiţi că m-aţi făcut curioasă. Eu zic să încercăm nişte combinaţii sănătoase, declară Scufiţa entuziasmată.

– Foarte bine, Scufiţo. În doi timpi şi trei mişcări veţi gusta sucuri nemaipomenite. Garantat.

– Domnule Lupu, eşti conştient de ticul verbal pe care îl ai? Prea le garantezi tu pe toate!

 storcator_Hurom3

În câteva minute, pe masă se găsea o mare varietate de sucuri proaspete. Aveai de unde alege: … Atâtea culori, combinaţii şi gust în pahare încât bunica şi Scufiţa erau extaziate.

– O întrebare, domnule Lupu. Cu acest storcător pot obţine lapte de migdale? Sunt înnebunită după el. Am făcut de mai multe ori în blender, a ieşit bun, dar cu Hurom sigur ar ieşi mult mai delicios, nu?

– Sigur că poţi să prepari un lapte de migdale excelent prin presarea la rece. Storcătoarele tradiţionale folosesc o metodă de stoarcere prin răzuire, la viteze mari. Rezultatul nu poate fi decât fără consistenţă, aerat şi oxidat, după cum cred că ai observat dacă ai avut unul în trecut.

– Bunico, îţi mulţumesc pentru surpriză. Azi m-ai făcut foarte fericită. În plus, mi-a venit o idee excelentă. Voi scrie o carte cu reţete de sucuri naturale delicioase şi de mic dejun-uri săţioase şi energizante. „Viaţa sănătoasă la tine acasă”. Cum sună? Domnule Lupu, îţi mulţumesc. De abia aştept să folosesc Hurom-ul.

– Excelentă idee, draga bunicii. Sunt mândră de tine! Prin această carte le vei schimba viaţa în bine multor locuitori ai regatului. O să vezi, domnule Lupu. Acel magazin online de care mi-ai povestit va primi multe comenzi de storcătoare cu presare la rece.

– Noi venim în întâmpinarea clienţilor cu o varietate mare de storcătoare de fructe. Important este ca aceştia să îl aleagă pe cel care li se potriveşte mai bine. Ai făcut o alegere excelentă, Scufiţo! Storcătorul de fructe Hurom Hurom Slow Juicer HE-DBE04  va fi aliatul tău de nădejde pentru dimineţi sănătoase.

***

„Trebuie să mănânc şi eu mai sănătos, să renunţ la dulciuri şi la grăsimi”, îşi zise Petre Lupu. „M-am îngrăşat în ultima perioadă. Aşa… să vedem următoarea adresă la care trebuie să ajung. Albă ca Zăpada să fie. Sper să ţină şi ea regim şi  să nu aibă un storcător de fructe în castel.”

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Sursă imagine.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s