Toyota Corolla nu este doar o masina frumoasa

Toamna aceasta, frigul s-a instalat rapid peste oraş. În timpul serii, străzile sunt din ce în ce mai pustii, atmosfera mohorâtă alungând şi cele mai îndârjite perechi din plimbarea lor, în baruri şi cafenele. În faţa cafenelei „Joy” este parcată o maşină superbă. Alb sidefie cu străluciri metalizate în răcoarea serii. Un model nou, nemaivăzut pe străzile oraşului din câte se pare, la modul în care se opresc trecătorii să o admire.

De la o vârstă, C. şi L. urăsc locurile pline de fum şi de agitaţie, însă nu au ce face împotriva naturii şi se refugiază la rândul lor, într-un loc călduros şi nonconformist. Este din nou joi. Este seara dedicată lor, seara în care uită de griji şi de responsabilităţi, de joburi şi de stres. S-au întâmplat atâtea lucruri de-a lungul săptămânii ce a trecut, astfel că întâlnirea din „Joy” reprezintă evadarea perfectă din cotidian.

Toyota Corolla nu este doar o masina frumoasa 1

 ***

C. are 35 de ani. De profesie este tehnician dentar. Locuieşte împreună cu familia la periferia oraşului, într-o casă cu o grădină mare. C. este mămica unei fetiţe de 5 ani şi a unui băieţel de 7 ani. În fiecare săptămână, mama trebuie să îi ducă pe copii la cursurile de balet şi la antrenamentele de baschet. În weekend-uri, preferă să îi scoată pe cei mici la aer curat, în diverse drumeţii şi activităţi recreative.

Nu îi place să şofeze, însă este nevoită să facă acest lucru. Conduce o „maşină de mămică”, spaţioasă şi sigură, care se potriveşte nevoilor ei zilnice. Maşinile nu sunt punctul ei forte, însă ştie să aprecieze frumuseţea şi funcţionalitatea uneia atunci când are ocazia să meargă cu ea sau să o încerce. C. este o persoană atentă la cele mai mici detalii, meticuloasă şi perfecţionistă. Iar faptul că este mămică, o determină să  fie cu ochii în patru mereu, să aleagă lucrurile cele mai sigure pentru cei dragi.

L. este cea mai bună prietenă a ei. Se cunosc din liceu şi de atunci sunt nedespărţite. L. este o avocată de succes, renumită pentru implicarea de care dă dovadă în cazurile clienţilor. Nu are copii. Avocată fiind, nu prea are timp liber, însă când acest lucru este posibil, îi place să călătorească, să meargă la teatru sau la operă, să vizioneze un film excepţional şi să iasă cu prietenele.

L. este mereu pe fugă, astfel că are nevoie de o maşină cu care să nu aibă bătăi de cap, cu care să izbutească să fie punctuală mereu. Conduce de aproape un an de zile o maşină care i se potriveşte ca o mănuşă personalităţii şi nevoilor de zi cu zi. Este vorba despre noua Toyota Corolla, maşina cea mai vândută din toate timpurile.

L. s-a îndrăgostit de ea prima oară când a văzut-o pe site-ul celor de la Toyota. Ca să nu mai menţionez cum s-a simţit prima oară la volan, în timpul drive test-ului. Încântare pură. Imediat şi-a dat seama că aceasta este maşina potrivită, autoturismul care se aseamnănă cu ea până în cel mai mic detaliu.

 ***

Lansată de curând şi pe piaţa românească, Toyota Corolla a cucerit-o complet pe C. în timpul călătoriei făcute împreună cu L. pe Transalpina, în vara ce a trecut. De atunci visează la maşina prietenei sale, la siguranţa pe care o transmite, pentru că, să nu uităm, pentru ea acest aspect este cea mai de preţ calitate pe care o caută la un autoturism, având doi copii mici.

L. simţea nevoia unei evadări din oraşul aglomerat. Dorea, de asemenea, să testeze maşina la întregul ei potenţial, dorea să îi demonstreze prietenei sale că modelul Corolla nu este doar frumos, ci şi extrem de practic, uşor de condus, confortabil şi eficient.

Inevitabil, o maşină este o completare a posesorului, o parte din personalitatea şi caracterul acestuia. Estetica este deosebit de importantă, fiind un criteriu relevant în momentul în care este ales un autoturism. Trebuie să îţi placă cum arată, să îl admire şi ceilalţi, să fie apreciat. Noile caracteristici de aerodinamică pe care le vedem la maşini şi care sunt armonios aplicate şi la Toyota Corolla, au rolul lor însemnat în estetica maşinii.

De cealaltă parte a ecuaţiei, senzorii de parcare prezenţi în faţa şi spatele maşinii, asistenţa la parcare, precum şi camera video pentru marşarier au încântat-o pe C. pe tot parcursul călătoriei, demonstrând fiabilitatea de necontestat a maşinii. La capitolul siguranţă, Corolla este prevăzută cu dotări excepţionale din fabricaţie. Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă, sistemul de control al stabilităţii şi tracţiunii, ABS-ul şi cele 9 airbag-uri SRS le fac viaţa frumoasă conducătorilor auto.

***

C. vrea să devină şi ea mândră posesoare de Corolla, astfel că la întâlnirea de joi seara, fetele dezbat şi probleme auto, contrar tuturor aparenţelor. Înarmate cu entuziasm şi voie bună, cele două prietene analizează cu atenţie site-ul Toyota, precum şi pagina de Facebook a companiei. Calitatea, garanţia autoturismelor, atenţia pentru protecţia mediului, precum şi testimonialele altor posesori Toyota reprezintă informaţii preţioase pentru C..

Pentru ziua următoare, decide să solicite un test drive. Pentru ea, Toyota Corolla este frumoasă cu un scop precis. Este eficientă, adaptându-se perfect nevoilor personale. Maşina potrivită pentru oricare femeie, indiferent de stilul de viaţă sau de personalitate: „ – L., noi reprezentăm cel mai bun exemplu în acest sens: una este blondă, cealaltă este brunetă; una iubeşte să gătească, cealaltă mănâncă doar în oraş; una este ying, cealaltă este yang; ne ciondănim şi ne completăm reciproc, însă ambele am fost cucerite de aceeşi maşină. Interesant, nu?”

 ***

Noua Corolla străluceşte sub picăturile de ploaie ce cad molcom din cer şi îşi aşteaptă răbdătoare şoferiţa. Noi aventuri se întrevăd la orizont.

Toyota Corolla nu este doar o masina frumoasa

Articol publicat pentru SuperBlog 2013.

Sursă poze.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s