Seriale TV cu şi pentru comunicatori (1)

Dar nu sunt obligatorii numai pentru specialiştii în comunicare şi relaţii publice sau din domeniile conexe. Orice persoană interesată de activităţile ce fac parte din job description-ul unui angajat în acest domeniu va găsi o adevărată plăcere vizionându-le.

Mie îmi place să învăţ mereu lucruri noi, ce îmi aduc un aport de cunoştinţe atât pe plan profesional, cât şi din punct de vedere personal. Uitându-mă la diverse seriale, am momente când pun pauză, îmi iau bloc notes-ul şi îmi notez ce strategii au planificat, ce evenimente au organizat şi soluţiile la care au ajuns ei pe acolo. Iar din lista de seriale de mai jos, am ce informaţii utile să selectez din fiecare episod. 😛

1. The Pitch (2012 – )

Despre pitch-ul perfect se scriu multe. Dacă nu lucrezi însă într-o agenţie de PR sau de advertising, unde câştigarea de pitch-uri este la ordinea zilei, nu ai cum să observi şi partea practică. Serialul acesta este o soluţie la problemă. Scenariul prezintă două agenţii de publicitate care luptă pentru reprezentarea unui brand important. Rămâne de văzut care dintre ele iese învingătoare şi prin ce strategie.

 Seriale TV cu si pentru comunicatori (1)

 

2. Scandal (2012 – )

Olivia Pope deţine propria agenţie de crisis management, după plecarea din funcţia de Communications Director la Casa Albă. Succesul ei se datorează într-o mare măsură instinctului de care ţine cont mereu în rezolvarea problemelor clienţilor săi. Tagline: „She and her crew eat, sleep, live and breathe crisis.”

 Seriale TV cu si pentru comunicatori (1) 1

 

3. Mad Men (2007 – )

Câştigător a 4 Globuri de Aur, serialul prezintă activitatea de zi cu zi dintr-o agenţie de advertising din anii `60, focusându-se pe viaţa personajului principal, Don Draper. Misterios şi talentat, ad executive-ul ascunde secrete ce ameninţă să iasă la iveală şi să dea peste cap activitatea agenţiei, dar şi propria familie.

 Seriale TV cu si pentru comunicatori (1) 3

 

4. House of Cards (2013 – )

Un serial despre manipulare, intrigi şi răzbunare în lumea politică din Washington D.C.. Kevin Spacey îl interpretează pe liderul democrat al Camerei Reprezentanţilor din Congres, Frank Underwood. Împreună cu soţia sa, acesta se răzbună pe cei care i-au promis postul de secretar de stat, însă mai apoi, l-au trădat. Noul preşedinte nu scapă nici el de răzbunare.

 Seriale TV cu si pentru comunicatori (1) 5

 

5. The Newsroom (2012 – )

Un serial ce ne prezintă jurnalismul ideal: transmiterea de ştiri adevărate şi corecte. De luat aminte şi de pus în practică şi pe meleagurile noastre natale.

 Newsroom_S2_Poster.indd

 

6. House of Lies (2012 – )

Serialul prezintă faţa mai puţin cunoscută a unei firme de consultanţă din America şi mijloacele (de orice natură) pe care Don Marty, cel mai bun consultant de acolo, le întreprinde pentru a le obţine clienţilor tot ce doresc.

Seriale TV cu si pentru comunicatori (1) 2

 

Ce alte seriale pentru breasla comunicatorilor recomandaţi? 🙂

Sursă imagini: www.imdb.com

Reclame

4 comentarii

    1. Suits este genial. Îl ador. 🙂 Merge şi acest serial pentru situaţiile de crisis management şi de comunicare internă, după părerea mea. De trecut printre următoarele propuneri. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s