Jaful perfect sau joaca de-a hotii magicieni

Cu toţii avem reticenţe faţă de un mult-aşteptat film după ce îi vedem trailer-ul senzaţional. Efectele speciale, soundtrack-ul, actorii de primă clasă, toate sunt menite să aducă cât mai multe încasări şi faimă. De multe ori, însă, fanii sunt dezamăgiţi după vizita la cinema a respectivului film.

Nu pot spune acelaşi lucru despre „Now you see me” („Jaful perfect”),  un film cu şi despre magie, ce îţi pune în mişcare rotiţele minţii până la final: 4 magicieni fantastici, 3 jafuri imposibil de conceput şi urmărit, 1 miliard de dolari şi o echipă de detectivi antagonică. Ah şi efectul Robin Hood pe care au mizat scenariştii, efect ce apare la fiecare jaf, spre deliciul publicului.

În ordinea numerelor de pe tricou apar în rolul celor 4 magicieni, cunoscuţi drept „The Four Horsemen”: Jesse Eisenberg, obsedatul de control, Isla Fisher, tipa sexy din echipă pentru că de, nu se poate fără o tipă sexy într-o echipă, Woody Harrelson, ironic şi arogant as always, dar mentalist de această dată şi Dave Franco, fratele mai mic al lui James Franco, un tip ce şi-a făcut bine treaba, deşi pare el mai prostuţ aşa. 🙂 Lor li s-au alăturat Mark Ruffalo, Mélanie Laurent, Morgan Freeman şi Michael Caine, actori pe care i-aş fi ales eu însămi în distribuţie, la modul în care s-au potrivit ca o mănuşă rolurilor interpretate.

now_you_see_me _Jaful perfect sau joaca de-a hoţii magicieni

Pe scurt: cei 4 magicieni sunt uniţi ca echipă de un necunoscut a cărui identitate este aflată la final (logic, nu?), cu scopul de a jefui bănci, oameni de afaceri corupţi şi de a incrimina persoane ce le stau în cale. Toate jafurile se petrec live, în timpul spectacolelor excelent puse la punct de cei 4, umflându-le conturile celor aflaţi în public cu câteva zero-uri, exact cum proceda pe vremuri Robin Hood. Bine, nu cu atâtea zero-uri, dar aţi prins ideea. 😀 Agenţii FBI se află pe urmele magicienilor, însă, cum era de aşteptat, de fiecare dată, cu un pas înapoi, părând nişte idioţi. Trucurile realizate, demistificarea unora spre amuzamentul publicului, schimbările neaşteptate şi scenele amuzante dintre Jesse, Woody şi agenţii FBI nu trebuie ratate.

Disputa dintre Morgan Freeman şi Michael Caine mi-a demostrat, încă o dată, valoarea celor 2 actori, reuniţi după cele 3 filme din trilogia „The Dark Knight”. Iar scena cu „atacă fundaşul” a fost hilară.

La un moment dat, am dat peste un comentariu răutăcios, care le sugera celor cu un IQ mic să nu meargă la film. Trebuie urmărit cu puţin mai multă atenţie şi ţinute în minte anumite detalii şi informaţii revelate pe parcurs. La final, eram ceva de genul: „Ştiam că vor face asta şi aia şi că aia era de fapt cealaltă!”  Puţin de mind-blow nu strică niciodată. 😀

Dacă îţi este dor de nişte trucuri magice şi nu ai ajuns încă la cinema, grăbeşte-te să faci o rezervare. Merită. 😛

Sursa foto.

Reclame

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s