Ce spune poza din CV despre tine

La locul de muncă, o mai ajut pe colega mea de la Resurse Umane să sorteze CV-uri şi să le introducă în baza de date a companiei. Activităţi de HR pe care le învăţ de la ea pentru că sunt utile şi pentru că sunt curioasă faţă de cum trebuie să decurgă procesul de recrutare şi de selecţie ideal.

 Ca specialist în resurse umane, faci cunoştinţă cu foarte multe persoane, afli şi vezi o sumedenie de lucruri despre oameni. Câteodată prea multe însă, fără să vrei, fără să fie nevoie. Responsabilul de HR nu trebuie să vadă în poza ataşată CV-ului că respectivului candidat îi place să petreacă în club alături de prieteni, să mănânce la fast-food, că are o cameră dezordonată sau că adoră să îşi facă poze în oglindă. Da, am întâlnit şi astfel de poze în CV-uri, iar sentimentul nu este unul plăcut.

Ce spune poza din CV despre tine

Dacă nu aveţi o poză simplă, de tip buletin, pe care să o inseraţi în CV, lăsaţi-l mai bine fără. Dacă angajatorul cere musai una, atunci acordaţi 10 minute din timpul dumneavoastră pentru a vă face una profi. Deşi unii specialişti consideră că sunt şanse mai mari ca persoanele care trimit CV-uri cu poză să fie chemate la interviu, colega mea pune un accent mare pe experienţa şi pe studiile candidatului. Acesta din urmă va fi intervievat pentru cunoştinţele sale, nu pentru cum arată.

Keep it simple, deoarece specialistul în resurse umane nu poate lua în serios o persoană care ataşează CV-ului o poză la oglinzi, din recent arsul Kasho. Prima impresie contează mereu!

Sursa foto.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s