Share-ul cel de toate zilele

Facebook-ul abundă de informaţii. Fie că vrei sau nu să ştii despre ele. Un torent de postări personale, ştiri mondene, politice, sociale şi evenimente ne întâmpină în News Feed după fiecare logare.

Printre ele sunt multe care mă determină din start să le ignor, postări care nu îmi captează atenţia, prin omiterea unui singur lucru: simpla, dar vitala, Descriere.

Acum câteva zile am dat peste un eveniment creat pentru o lansare de carte. Nu voi da mai multe detalii despre cine, ce, când, unde, cum. Ei bine, doar link-ul respectivului eveniment era trântit în News Feed. Nu tu o frază despre dată, oră, locaţie, invitaţi. Eu ce să înţeleg?  Un număr măricel de persoane din lista mea de prieteni fac acelaşi lucru, am observat. Copy-paste un link, o poză şi aia e.

Dacă vrei ca ceilalţi să priceapă ce ai vrut tu să spui, să transmiţi, oferă totuşi 2-3 informaţii despre x, y, z. Nici tot romanul că atunci dăm în absurd, însă 1-2 fraze sunt suficiente pentru că, împreună cu vizualul, textul atrage mult mai eficient atenţia utilizatorilor către un eveniment pe care doreşti să îl promovezi, despre o poză care îţi place, despre acţiunile unei companii, despre o ştire sau melodie ascultată recent. Cresc, astfel, şansele ca ceea ce tu vrei să promovezi să fie, într-adevăr, luat în seamă.

Vrem să fim diferiţi, să ne detaşăm de restul lumii prin ceea ce facem, prin ceea ce citim, ascultăm sau mâncăm. Detaliul personal este cel care face diferenţa. 😀 Vrei să ajuti un prieten cu promovarea unei pagini? Nu trânti link-ul şi atât. Laudă-i activitatea, iar pagina va fi accesată de un număr mai mare de feisbuchişti, atraşi de descriere. Acelaşi lucru este valabil şi pentru restul reţelelor de socializare.

Ştiu. Sunt mult prea perfecţionistă şi poate pălăvrăgeala de mai sus este inutilă. Dar, în fond, nu aşa ar trebui să fim cu toţii? Dornici ca lucrurile să fie perfecte, de la bun început?

Sursa foto.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s