Ce iubesc românii?

Marea. Muntele. Prietenii. Iubesc să iubească. Zâmbetele. Ciocolata. Muzica. Urşii panda. Cărţile. Lista de iubiri este mare. De unde ştiu? De la Marta Popescu, iniţiatoarea proiectul fotografic “IUBESC”.

“Ziarele nu o spun. Televiziunile nu o arată. Pe stradă ne grăbim prea tare ca să mai observăm ceva. Şi totuşi, toţi avem dramul nostru de iubire pentru cineva, pentru ceva. Iar atunci când toţi ne adunăm ca să spunem tare şi răspicat ce iubim, dramul acela de iubire se transformă în ceva colosal ce ne răvășește, ne unește și spune despre noi cine suntem… ce iubim”, declară Marta.

Proiectul a început ca o joacă alături de prieteni. Acum 2 ani, Marta Popescu şi-a invitat prietenii în studio pentru a spune ce iubesc. Fiecare a scris pe o foaie cuvîntul care îl reprezintă şi aşa s-a născut proiectul fotografic care, un an mai târziu, a adunat 1500 de oameni la primul eveniment din Bucureşti.

Ce iubesc românii

După un prim eveniment, proiectul “IUBESC” a urmat un curs firesc şi a pornit într-un turneu naţional, în 8 oraşe: “8 zile în care oamenii vor uita tot, mai puţin ceea ce iubesc”, potrivit Martei. Tânăra a străbătut deja 3 oraşe (Iaşi, Cluj şi Tg. Jiu) pentru a surprinde oamenii aşa cum sunt: liberi, nebuni, timizi, îndrăzneţi, creativi, sinceri. Mai urmează 5. 😀

Dupa fiecare şedinţă foto, ce se desfăşoară în intervalul orar 14.00 – 22.00, fiecare eveniment este urmat de o petrecere. La finalul turneului, Marta Popescu se va întoarce în Bucureşti pentru o expoziţie, dar şi pentru lansarea albumului fotografic cu cele mai reuşite poze.

Caravana proiectului “IUBESC” a ajuns deja şi va ajunge în următoarele oraşe:

25 mai – Iaşi – Club Zona Party Space

1 iunie – Cluj – Club Boiler

8 iunie – Tg. Jiu – Club Belfast

15 Iunie – Craiova – Club Craiova Veche

22 iunie – Timişoara – Club Madness

29 iunie – Sibiu – Music Pub

6 iulie – Braşov – Goha Studio

13 iulie – Vama Veche – Club Goblin

Mie îmi place foarte mult ideea Martei şi de aceea o voi ajuta, alături de alţi tineri iubitori, la organizarea evenimentului în Braşov. Dacă vrei şi tu să te implici pe 6 iulie şi să ne dai o mână de ajutor, lasă-mi un mesaj şi discutăm toate detaliile după. 😀

Ce iubesc românii 1Ce iubesc românii 3Ce iubesc românii 2Ce iubesc românii 4

😀

Până una-alta, pozele din ediţiile trecute pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a proiectului. Despre Marta Popescu aflaţi mai multe informaţii aici.

Eu ştiu ce voi face pe 6 iulie. 😀 Voi ce iubiţi?

Sursele foto:  de aici şi de aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s