De ce să ai o adresă de e-mail profi?

Zi de zi dau, inevitabil, peste adrese de e-mail care mai de care mai „creative” (din punctul de vedere al celor care le posedă, bineînţeles). Fie la muncă, fie acasă, uneori rămân pur şi simplu perplexă  de inventivitatea unor persoane. Şi mă întreb: oare ei se gândesc înainte să trimită un e-mail oficial unei companii dacă totul este ok şi profesionist în conţinutul acestuia?

Să stiţi că, dacă aveţi adrese de genul: frumusica_bv@yahoo.com, roxypapusica@yahoo.com, ady_grasul_69@yahoo.com etc., angajatorii se vor gândi de două ori înainte de a vă contacta. Pe lângă un CV actualizat, o scrisoare de intenţie sau de recomandare ataşate, specialiştii în resurse umane ţin seama şi de alte aspecte, printre care se numără şi adresa de e-mail.

De ce te-ar angaja o companie, chiar dacă pari super calificat pentru postul respectiv, dacă adresa ta de e-mail lasă de dorit? Sincer, eu una nu aş face acest lucru.

Mi s-a întâmplat de multe ori să cer o adresă de e-mail, iar persoana în cauză să îmi ceară o foaie de hârtie pe care să o noteze. De ce? Pentru că era prea complicată cu atâtea caractere „x”, „y” şi „z”, cifre şi „_”-uri. Astfel că, i-am sfătuit de fiecare dată pe cei care aveau adrese de e-mail neoficiale, să îşi creeze unele profi, spre exemplu: nume.prenume@….com.

Ocupă câteva minute din timpul liber această activitate şi nu îţi aduce niciun fel de efect negativ. Pe cuvânt că nu. 🙂

De ce sa ai o adresa de e-mail profi

Sursă imagine aici.

 

 

Reclame

2 comentarii

  1. Ma regasesc perfect in ceea ce scrii tu aici; si eu gasesc de cele mai multe ori in CV-urile candidatilor tot felul de adrese, care mai de care mai traznite; de exemplu, deunazi am gasit o adresa de tipul „ma_doresti_reloaded@….com” si ma gandeam daca sa il sun sau nu, oare de cine la capatul celalalt? :))) oricum, e trist ca oamenii nu se gandesc de doua ori inainte sa trimita un CV cat mai profi spre un angajator, inclusiv cu o adresa de mail profi pt ca spune multe despre ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s